14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:43

Mutare strategică pe piața auto: Volkswagen intră pe segmentul de camioane

spot_img

Producătorul german de autoturisme a făcut un pas major pentru a forma, împreună cu Scania, o alianță globală care să lupte inclusiv cu Daimler

camion scania

Volkswagen a oferit 6,7 miliarde de euro pentru a cumpăra divizia de camioane a producătorului suedez Scania, iar oferta a fost acceptată, potrivit relatărilor din presa străină. VW deține deja participația majoritară a producătorului suedez, în care investește încă din 2000.

VW produce împreună cu Scania vehicule comerciale, precum și celebrele MAN, companie pe care de asemenea o controlează. ”Facem acum următorul pas, logic și consistent în strategia noastră, de a întări integrarea operațională a Scania, MAN și a diviziei de vehicule comerciale a Volkswagen”, a declarat șeful producătorului german de autoturisme, Martin Winterkorn.

Pentru a finanţa preluarea Scania, VW intenţionează să vândă acţiuni preferenţiale în valoare de 2 miliarde de euro, să emită obligaţiuni hibrid de 3 miliarde de euro şi să cheltuiască 2 miliarde de euro din rezervele financiare ale grupului.

La sfârşitul lunii martie, VW deţinea lichidităţi de 17,7 miliarde de euro.

C.C.