9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 6:46

A murit Sebastian Papaiani

spot_img

Actorul Sebastaian Papaiani a murit, marți, la vârsta de 80 de ani. În luna mai actorul a fost internat de urgenţă în Secţia de Neurologie a Spitalului Universitar.

Sebastian Papaiani absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, promoția 1960, iar în 1963 a debutat în filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , “ Un suras în plină vară“, unde alături de tânăra și frumoasa actriță Florina Luican, se face remarcat atât de critici, cât și de public. Filmează an de an, atât în drame, cât și în comedii și rămâne pentru totdeauna de neegalat în memoria cinefililor în rolurile: Plutonier Căpșună / “ B.D….”, Alecu / “ Astă seară dansăm în familie“, Păcală, Pompei / “ Toamna bobocilor “ și, mai ales, Ieremia / “Toate pânzele sus “.

Actorul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

În anul 2011, Sebastian Papaiani a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală. “Împart bucuria şi emoţia cu dumneavoastră. Fără public nu se face nici teatru, nici film”, a spus Papaiani, înainte să dezvelească steaua care i-a fost acordată pe Aleea Celebrităţilor. Actorul a mulţumit familiei sale în discursul pe care l-a avut, dar şi primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la eveniment pentru a-i înmâna acestuia, dar şi actriţei Ileana Stana-Ionescu, Placheta Oraşului Bucureşti, în semn de recunoaştere pentru întreaga lor carieră.

R.D.