2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:28
No menu items!

MUNTENEGRU: Unul dintre şoferii autocarului prăbuşit era angajat al MAI, la Poliția Capitalei – UPDATE

spot_img

MUNTENEGRU: Unul dintre şoferii autocarului prăbuşit era angajat al MAI, la Poliția Capitalei

Unul dintre cei doi şoferi ai autocarului prăbuşit în Muntenegru era polițist în cadrul Ministerul Administrației și Internelor, fiind angajat la Poliția Capitalei, în cadrul  Serviciului de Logistică, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei.

 Bărbatul, în vârstă de 45 de ani era în timpul liber în momentul în care se afla la volanul autocarului, acesta fiind al doilea loc de muncă al său, MAI permițându-le angajaților să desfășoare în timpul liber activități și în alte domenii.

Cu ocazia verificărilor efectuate pentru identificarea victimelor accidentului din Muntenegru a reieșit că unul dintre conducătorii auto al autocarului este angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică. Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unității unde își desfășura activitatea

comunicat al  Poliţiei Capitalei

Ambii șoferi aveau minim 10 ani de experiență în conducerea autovehiculelor pe drumuri publice, efectuând acest traseu de circa 10 ori pe an, potrivit lui Ștefan Grigore, directorul firmei Gregory Tour, căreia îi aparține autocarul.

UPDATE

Bărbatul, care lucra ca agent în cadrul Poliției Capitalei, se numește CIOBANU GEORGE, iar în momentul accidentului, la volanul autocarului se afla Dan Margarit, al doilea șofer în serviciu.

Polițistul implicat în accidentul din Muntenegru este șofer la Poliția Capitalei, iar din primele informații furnizate de către autoritățile din Muntenegru, nu acesta s-ar fi aflat la volanul autocarului. De altfel, Parchetul General s-a autosesizat din oficiu în acest caz, declanșând propriile verificări cu privire la legalitatea funcționării firmei de transport.  Sesizarea a fost înregistrată la Parchetul Sectorului 5, acolo unde domiciliază Dan Mărgărit, cel de-al doilea șofer al autocarului.

UPDATE

Toti polițiștii din cadrul Serviciul Omoruri din cadrul IGPR au fost mobilizați pentru identificarea, pe baza probelor ADN, a persoanelor decedate în accidentul din Muntenegru.

UPDATE

Autorităţile din Muntenegru au încheiat procedura de identificare a persoanelor decedate în accidentul rutier, Guvernul de la Bucureşti urmând să asigure transportul în ţară a acestora, a anunţat premierul Victor Ponta.

Am fost informat că acum s-a încheiat de către autorităţile din Muntenegru identificarea persoanelor decedate, deci putem să trecem la procedurile legale privind anunţarea familiilor. Pe măsură ce Procuratura din Muntenegru va da avizul necesar, avem pregătit, la Podgorica, avionul pentru transportarea către Bucureşti a trupurilor neînsufleţite, după aceea trebuie îndeplinite toate procedurile şi, după Institutul de Medicină Legală, vom asigura transportul către oraşele sau comunele în care se aflau

Victor Ponta

premierul României

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat anterior că autorităţile au reuşit să stabilească identitatea uneia din cele două victime ale accidentului din Muntenegru care nu fuseseră identificate, precizând că în prezent are loc o ultimă evaluare a stării de sănătate a răniţilor, la spitalul din Podgorița.

MAE mai precizează că în acest moment sunt în curs de avizare procedura şi etapele operaţiunii de aducere acasă a cetăţenilor români.

Conform sursei citate, victimele accidentului vor fi internate la spitalele de urgenţă Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar din Capitală, pregătite să primească răniţii.

Oficialii MAE mai spun că familiile celor implicaţi în accident vor fi informate cu privire la locul în care vor fi internaţi pacienţii, precum şi ora la care vor ateriza aeronavele militare.

Cele două aeronave militare care urmează să aducă răniţii români în ţară au plecat spre Muntenegru, marţi dimineaţă, de la Baza 90 Otopeni. La bordul acestora se află 11 medici şi 11 asistenţi SMURD şi cinci angajaţi ai MApN. Aceştia sunt coordonaţi de Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

C.I.