1.7 C
București
luni, 4 decembrie 2023 - 21:38
No menu items!

Munteanu (PSD): Partidul Popular, surpriza alegerilor din decembrie

spot_img

ioan muteanu psd

Un parlamentar social-democrat consideră că Partidul Popular va fi surpriza alegerilor parlamentare, astfel că această formaţiunea politică are toate şansele să acceadă în Parlament, la alegerile din 9 decembrie. Declarația a fost făcută de deputatul PSD Ioan Munteanu.
Potrivit acestuia, partidul are la bază structuri ale asociaţiilor agricole din toată ţara şi va depune liste complete de candidaţi la alegerile parlamentare. „Pentru că nu mai aveau timpul fizic până la alegerile parlamentare să îşi înfiinţeze un partid, aceste asociaţii agricole strânse într-o platformă agrariană au intrat în Partidul Popular, partid înscris conform legii şi cu care vor candida la alegerile parlamentare. Acest partid va fi surpriza parlamentarelor, pentru că are toate şansele să obţină pragul electoral”’, a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu.
Parlamentarul este de părere că toţi deputaţii şi senatorii agrarieni se vor înscrie în această formaţiune politică. Mai mult, Munteanu susține că Partidul Popular va primi cele mai multe voturi din zona de stânga, în special din mediul rural.
După alegerile parlamentare, Partidul Popular ar urma să îşi schimbe statutul dar şi titulatura, urmând să apară şi sintagma „agrar”’ sau „agrarian”.

Partidul Popular a fost înfiinţat în anul 2005, de fostul membru PRM, Corneliu Ciontu. Preşedintele Partidului Popular este Costel Caraş, venit odată cu platforma agrariană.