19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:39
No menu items!

Municipiul Constanța, desemnat „Oraș european al sportului”

spot_img

oras-european

Municipiul Constanța a obținut, miercuri, în cadrul unei ceremonii la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, titlul de „Oraș european al sportului”, precizează un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, obținerea acestui titlu este rezultatul colaborării dintre autoritățile locale constănțene, europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan, care a promovat imaginea municipiului la nivel european, și deputatul PSD de Constanța Radu Babuș.

Europarlamentarul Cătălin Ivan afirmă că sportul trebuie promovat la toate nivelurile, punctând că obținerea titlului de către Constanța va aduce câștiguri economice pentru comunitatea locală.

„Dacă promovăm sportul, promovăm un stil de viață sănătos, iar asta arată nevoia ca și domeniul sportului să ocupe un loc important pe agenda politicienilor. Obținerea de către Constanța a titlului de Oraș European al Sportului în 2014 va aduce importante câștiguri pentru comunitatea locală, care se vor simți atât din punct de vedere economic, cât și direct de către constănțeni. Sub umbrela acestui titlu, autoritățile pot organiza anul viitor foarte multe competiții sportive și pot aduce astfel valoare adăugată comunității. Mă bucur că am reușit să fac echipă cu cei de la Constanța și că am reușit să câștigăm acest titlu”, a declarat Cătălin Ivan.

Municipiile Iași și Pitești au obținut titlul de „Oraș european al sportului” în anul 2012, respectiv 2013.

Lucian Mera