Mugur Isărescu: Legea dării în plată nu ar strica

Isărescu și Voinea au dezbătut, la Vilnius, măsuri pentru sprijinirea IMM-urilor

O lege a dării în plată nu ar strica, însă nu în forma aprobată iniţial de către Parlament. Este părerea personală a guvernatorului Băncii Naţionale a României. Mugur Isărescu spune că textul legii trebuie să se refere strict la locuinţe şi nu să lase loc de interpretări.

În prezent, legea care le permite românilor cu credite ipotecare să renunţe la locuinţe în schimbul ştergerii datoriilor este în dezbatere în Parlament, după ce a fost criticată de oficialii BNR şi trimisă la reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: „Este o părere personală, îmi dau părerea cu toată decența, pentru că Parlamentul hotărăşte legile în România. Eu cred că dacă textul legii ar fi pus în concordanţă cu expunerea de motive, adică să-i ajute pe cei cu probleme sociale şi deci legea nu s-ar referi la bunuri imobile, care pot să însemne bucăţi de pământ, clădiri neterminate, orice, ci la clădiri rezidenţiale, la locuinţa în care locuieşte un om care ajunge într-o situaţie din aceasta dificilă să nu poată să dea banii înapoi…eu cred că nu ar strica”.

NICIUN COMENTARIU