19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 8:22
No menu items!

Mugur Isărescu a primit placheta de onoare a MAI de la ministrul Gabriel Oprea

spot_img

Ministrul de interne l-a felicitat pe guvernatorul BNR pentru activitatea sa

Oprea_Isarescu_SZ (2)

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a decernat, joi, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, pentru contribuția activă la elaborarea și implementarea politicilor care au asigurat stabilitatea financiară a țării și pentru sprijinul permanent acordat instituțiilor sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Gabriel Oprea l-a felicitat pe Mugur Isărescu pentru activitatea desfășurată în calitate de guvernator al Băncii Naționale a României, apreciind importanța acestei instituții în arhitectura sistemului de siguranță națională.

Putem face o paralelă între sistemul de securitate națională care asigură siguranța românilor și o altă instituție  fundamentală a statului român – Banca Națională a României, care aduce stabilitate României și economiei românești, astfel încât noi să ne putem îndeplini misiunile pentru siguranța cetățenilor și pentru stabilitatea țării noastre…. Domnul academician Mugur Isărescu este o mare personalitate a țării noastre, este un om care are una dintre cele mai înalte cote de credibilitate și de încredere în rândul românilor. Datorită personalității sale și stilului managerial al domnului guvernator Mugur Isărescu, Banca Națională este una dintre cele mai puternice instituții din țară în care românii au încredere și care a adus stabilitate României

Gabriel Oprea
ministrul afacerilor interne

La rândul său, Mugur Isărescu a apreciat colaborarea deosebită a BNR cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, în special cu Jandarmeria Română, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și cu instituțiile cu responsabilități în prevenirea și combaterea falsificării bancnotelor.

Vă asigur că pentru mine este un motiv de mândrie să primesc o atât de înaltă distincție, care mă obligă în mod deosebit. Vă asigur, stimate domnule vicepremier Gabriel Oprea, că voi îndeplini această obligație așa cum se cuvine. Banca Națională a României, instituție fundamentală a statului român, își îndeplinește mandatul într-un cadru de stabilitate pe care întregul corp al Ministerului Afacerilor Interne îl asigură țării noastre (…). Acum, când intensificăm pregătirile pentru trecerea la Euro, sunt convins că denominarea a fost o avanpremieră a unei bune colaborări cu Ministerul Afacerilor Interne în operațiunile de promovare a însemnelor monedei unice europene. Am convingerea, domnule viceprim-ministru, că bunele relații dintre Banca Națională și Ministerul Afacerilor Interne vor fi tot mai puternice

Mugur Isărescu
guvernatorul BNR