15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:06
No menu items!

Muftiul Arabiei Saudite cere distrugerea bisericilor din regiune: Islamul este singura religie legitimă

spot_img

 Muftiul Arabiei Saudite cere distrugerea bisericilor din regiune: Islamul este singura religie legitimă

Marele Muftiu al Arabiei Saudite, şeicul Abdul Aziz ben Abdullah, a cerut din nou distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabică, susţinând că islamul este singura religie legitimă în regiune, informează Interfax, argumentând cu o afirmaţie a profetului Mohamed, potrivit căreia în Peninsula Arabică „nu ar trebui să existe două religii”.

Muftiul a făcut aceste declaraţii după prezentarea de către un parlamentar kuweitian a unui proiect de lege ce interzice construirea de noi lăcaşuri de cult nemusulmane în Kuweit.

În martie anul trecut, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie din Kuweit, şeicul Abdul Aziz ben Abdullah, autoritatea religioasă supremă a regatului sunnit, declara acelaşi lucru „că este necesar să se distrugă toate bisericile din regiune”.

Această declaraţie a muftiului Arabiei Saudite, „care cheamă la acţiuni agresive faţă de creştini, demonstrează faptul că ideologia wahabismului este identică cu cea a teroriştilor, care acum distrug bisericile creştine împreună cu enoriaşii lor, din Pakistan până în Nigeria, şi îndeosebi acum în Siria”, a precizat expertul rus în studii islamice, Roman Silantiev, pentru Interfax.

C.A.