10.2 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 4:26

MRU rămâne fără forţă civică în Arad UPDATE

Mai mulţi membri ai partidului condus de MRU părăsesc barca Forţei Civice. Vald Botoş, unul dintre membri filialei Arad, a anunţat că membri care pleacă din partid se vor înscrie în PNL.

Peste 50 de membri ai Forţei Civice Arad au trecut la PNL pe motiv că, cel puţin în Arad, nu există o colaborare între Forţa Civică şi PDL. Preşedintele filialei, Alexandu Lupu, susţine că cei care părăsesc partidul nu au motive întemeiate, în opinia sa aceştia primind o ofertă mai bună din partea PNL.

La începutul săptămânii, liderii ARD şi-au lansat, la Opera Romînă, candidaţii pentru parlamentare. Tot atunci, şi-a anunţat candidatura, la un colegiu din Arad, şi preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu.“Îmi reproşează mulţi că s-a înmulţit numărul cutelor pe fruntea mea. Am luat la pas o ţară inundată de promisiuni, am văzut tot chipuri încruntate. România e o ţară furată, băgată în buzunarul unor oameni care vor să câştige votul cu minciuna. Noi vom câştiga cu adevărul. Pe 9 decembrie, urmează să alegem între două moduri de a fi: vrem în Europa sau în afara ei. Există un singur drum care nu poate fi garantat decât de ARD: drumul drept”, a declarat MRU.  “Noi venim cu o noutate în sine, o alianţă care nu este neapărat o cumetrie, o frăţie, ci o alianţă a patrioţilor. Nu înecăm electoratul cu promisiuni, nu promitem luna de pe cer dacă aceasta nu ne va sta în putinţă. România aşteaptă de la noi ceva ce USL nu poate da: respect”, a continuat liderul ARD. Se pare că discurul său nu a reuşit să convingă pe toată lumea, motiv pentru care, miercuri, mai mulţi membri ai Filialei Arad şi .au dat demisia, intenţionând să se înscrie în PNL.

Preşedintele organizaţiei municipale a PNL, Florin Galiş a confirmat că demisionarii din FC au fost primiţi în filiala liberală.

“Sunt oameni valoroşi, ne vom strădui să-i integrăm pentru că vrem să participe la proiectul nostru politic prin care încercăm să schimbăm coloratura politică în Arad”, a declarat Galiş. Liderul Forţei Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, va candida pentru un mandat de senator în colegiul din municipiul Arad.(A.M)

UPDATE: MRU: Este vorba doar despre doi simpli membri

“Partidul Forţa Civică dezminte informaţiile apărute în presă conform cărora un număr important de membri ai partidului din organizaţia Arad ar fi părăsit partidul pentru a se înscrie în PNL. În realitate, este vorba despre doar doi simpli membri, fără niciun fel de activitate în perioada în care au activat ca membri ai Forţei Civice”, a spus pentru Sursa Zilei preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu. De asemenea, MRU recunoaşte că îmbrăţişează acest proces absolut natural de primenire, proces în urmă căruia partidul îşi va consolida o echipă unită, cu adevărat capabilă să pună în practică programul politic de dreapta în folosul tuturor românilor.