13.9 C
București
marți, 11 mai 2021 - 0:01

MRU: „Nominalizarea candidatului la prezidenţiale trebuie grăbită”

Mihai Razvan Ungureanu - MRU

Mihai Răzvan Ungureanu speră că forţele politice din centru dreapta vor avea un singur candidat la prezidenţiale, dar pentru a fi posibil acest lucru trebuie să existe o „clarificare internă” în cadrul fiecărui partid. MRU a mai spus, miercuri, că nominalizarea ar trebui să se facă cât mai repede în 2013.

„Cred că nu poate fi contestat de nimeni faptul că în momentul în care există un proiect articulat al tuturor forţelor politice din dreapta, el trebuie să conţină şi definirea nominală a candidatului la prezidenţiale pentru 2014 (…).”

„FC se va pronunţa pe aşa ceva, PDL se va pronunţa pe aşa ceva, sunt convins că şi PNŢCD care are reprezentanţi în Parlament se va pronunţa pe aşa ceva. Ceea  ce contează  din punct de  vedere tactic este ca numele candidatului la prezidenţiale să  întrunească majoritatea opţiunilor celor care se află şi votează curent cu dreapta şi se află cu preferinţe în centru dreapta”, a precizat Ungureanu în cadrul unei intervenţii telefonice la Realitatea TV.

Fostul premier a mai spus că „nu poţi merge cu un candidat la alegerile prezidenţiale care nu are o pregătire cât de cât relevantă faţă de atributele constituţionale ale preşedintelui, mai exact politica externă şi cea de securitate naţională”.

D.M.