9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 3:47

Mousse duo-chocolate

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 120 gr frișcă lichidă,
  • 30 gr zahăr,
  • 100 gr ciocolată albă,
  • 30 ml apă,
  • 1 albuș de ou,
  • 20 gr cereale,
  • 10 gr cacao,
  • sare,
  • esență de rom.

Mod de preparare:

Ciocolata se rupe în pătrățele sau se sfărâmă cu lama cuțitului, în bucățele mici. Se pune într-un bol perfect uscat și se topește la bain-marie. Cât timp stă în baia de aburi, ciocolata trebuie amestecată constant, altfel se va arde și își va schimba textura.

mousse_ciocolata

Ajunsă la consistența unei smântâni,

mousse_ciocolata1

…ciocolata se ia de la bain- marie și se amestecă cu apă fierbinte, dar nu clocotită.

Se amestecă energic până când se va îngroșa și își va schimba ușor culoarea. Se dă deoparte și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

mousse_ciocolata2

Albușul de ou se amestecă cu puțină sare și, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer, se transformă albușul într-o spumă densă. Puțin câte puțin, se adaugă zahărul și se amestecă în continuare, până când se va dizolva în totalitate.

Smântâna lichidă se bate la fel ca albușul de ou, până când se transformă în frișcă. Se amestecă apoi cu albușul.

Ciocolata topită, ajunsă la temperatura camerei, se amestecă cu frișca. Compoziția obținută se va împărți în două cantități egale. Jumătate din ea se va amesteca cu cacao, folosind mixerul de bucătărie. Astfel, nu riscăm să rămână bulgări de cacao.

Se așează mousse-ul în pahare și se ornează după bunul plac.

mousse_ciocolata3

Se dă la rece și se consumă ca atare după 3-4 ore.

mousse_ciocolata4

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa