10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 4:32

Mousse de ciocolată

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Mousse-ul de ciocolată este un desert extrem de fin, delicios și usor de pregătit. Pentru orice ocazie, acesta este desertul perfect pentru cei dragi.

Ingrediente:

  • 100 gr ciocolată,
  • 1 albuș de ou,
  • 2 linguri zahăr,
  • 30 ml apă ,
  • 120 ml smântâna lichidă.

Mod de preparare:

Pentru a obține un mousse rafinat, folosiți întotdeauna o ciocolată de calitate. Cu lapte sau cacao, aceasta are un rol important în textura și gustul pe care îl va căpăta mousse-ul.

ciocolata

Se rupe sau se sfărâmă ciocolata în pătrățele și se pune la topit într-un bol de mărime medie, la bain marie. Amestecând din când în când, aducem ciocolata la consistența unei smântâni.

Se ia apoi de pe foc și se toarnă peste apa fierbinte, dar nu clocotită. Cu ajutorul unui tel de bucătărie, se amestecă bine apa cu ciocolata topită, până ce apa se încorporează în ciocolată, iar compoziția obținută va începe ușor- ușor să se îngroașe. Se dă deoparte și se lasă să se răcească până când va ajunge la temperatura camerei.

Albușul de ou se bate cu un tel sau cu un mixer de bucătărie, până când acesta își va crește volumul și se va transforma într-o spumă. Puțin câte puțin, se adaugă zahărul și se amestecă în continuare până când se va topi în totalitate.

reteta1

Smântâna lichidă se bate, la fel ca și albușul de ou, până când se transformă în frișcă. Se amestecă apoi cu albușul. Compoziția obținută se adaugă la cicolata topită și se amestecă cu o spatulă sau cu lingură de lemn.

reteta2

Se toarnă mousse-ul în pahare sau în forme și se dă la rece pentru câteva ore.

reteta3

Se servește ca atare sau cu fulgi de ciocolată, cu sirop de ciocolată sau cu fructe proaspete.

reteta4

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa