2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:25
No menu items!

Motivare CAB: Cristian Cioacă reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică

spot_img

Motivare CAB: Cristian Cioacă reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au facut publica motivarea deciziei prin care Cristian Cioacă a fost arestat preventiv. Astfel acestia au luat aceasta hotarare deoarece există suficiente „indicia” cu privire la un mobil al crimei şi că acesta a avut mijloace de a-şi ucide soţia.

Astfel, magistraţii apreciază că „există suficiente indicii în sensul existenţei unui mobil al crimei şi că inculpatul a avut ocazia şi mijloacele de a suprima viaţa soţiei sale”.

De asemenea, instanţa este de părere că lipsa cadavrului nu reprezintă un element determinant în aprecierea indiciilor. „Prin raportare la întregul material probator, lipsa cadavrului nu mai constituie un element cu valoare determinantă în aprecierea acestor indicii, în condiţiile dovedirii a numeroase alte împrejurări, expuse în cele ce preced, ce conduc la concluzia că singura variantă plauzibilă a dispariţiei victimei E.G. este suprimarea vieţii de către soţul său în noaptea de 29/30.08.2007”, se arată în motivare.

Totodată, instanţa susţine că cercetarea în libertate a poliţistului ar crea o tulburare însemnată și un pericol concret pentru ordinea publică. „Cercetarea inculpatului Cioacă Constantin Cristian în stare de libertate, în special după administrarea probelor în perioada septembrie –  noiembrie 2012 şi relevarea unor aspecte importante în legătură cu comiterea faptei şi identificarea autorului, este de natură să creeze o tulburare însemnată pentru opinia publică şi să pună sub semnul îndoielii capacitatea organelor statului de a restabili echilibrul social afectat prin comiterea unei infracţiuni de gravitate deosebită, ce vizează viaţa unei alte persoane”, se mai arată în motivare.

“Pe de altă parte, în condiţiile existenţei unor indicii temeinice cu privire la comiterea infracţiunii de omor asupra soţiei, date fiind împrejurările comiterii faptei, dar şi mediatizarea deosebită a cazului (acceptată de către inculpat, care a participat la mai multe emisiuni televizate ce au avut drept obiect dispariţia soţiei sale), Curtea apreciază că lăsarea în libertate a inculpatului creează un pericol concret pentru ordinea publică”, se mai precizează în documentul instanţei.
O.D.