32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 18:12
No menu items!

Moțiunea pentru demisia ministrului justiției a fost votată, dar Raluca Prună nu pleacă

spot_img

Moţiunea simplă împotriva ministrului justiţiei, Raluca Prună, depusă de PSD, a fost adoptată, marţi, în Camera Deputaţilor, cu 155 de voturi „pentru”.

Moțiunea dezbătută marți nu a fost votată de 60 de deputaţi de la PNL şi minorităţile naţionale. Potrivit regulamentului, Guvernul nu este obligat să demită ministrul, chiar dacă moţiunea simplă este adoptată de Parlament.

Moţiunea cu titlul „Şi minciuna poate să ucidă”, prin care se cere demisia ministrului justiţiei, Raluca Prună, a fost depusă de PSD, după ce aceasta a susţinut în plenul CSM că a minţit judecătorii de la CEDO în privinţa fondurilor alocate pentru penitenciare.

Raluca Prună a declarat, marţi, că moţiunea simplă adoptată în Camera Deputaţilor nu duce automat la demiterea sa din funcţie şi că doar premierul îi poate cere să părăsească Guvernul sau nu. „Repercusiuni în sensul de a fi automat demisă în urma acestei moţiuni nu există. Sigur că acum eu fac parte dintr-o echipă guvernamentală, rămâne de văzut ceea ce va decide premierul. Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. Dacă premierul va decide că trebuie să rămân până la sfârşitul mandatului, voi rămâne până la sfârşitul mandatului”, a declarat Raluca Prună.

De asemenea, ea a subliniat că stilul său de a vorbi în metafore nu este ilegal. „Da, vorbesc în metafore şi îmi permit să vorbesc aşa cum pot, folosind toată bogăţia de cuvinte a limbii române. Îmi asum asta”, a precizat ministrul justiţiei, în apărarea afirmaţiei sale că a minţit la CEDO că Ministerul Justiţiei are buget de 1 miliard de euro pentru 7 penitenciare. 

Valeriu Motoc