29.9 C
București
marți, 9 august 2022 - 11:24
No menu items!

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, pe 14 iunie

spot_img

PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului pe 14 iunie, a anunțat formațiunea politică.

Aceasta ar fi prima moțiune de cenzură din actuala legislatură a Parlamentului.

„Azi nu a fost prezentat în plen PNRR. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Pentru toți românii, răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul guvernului privind PNRR”, a anunțat, din Parlament, liderul PSD Marcel Ciolacu.

Ulterior într-un comunicat de presă, PSD a transmis:

  • „În pofida repetatelor apeluri ale PSD pentru organizarea unei ample dezbateri între partidele parlamentare, astăzi s-a făcut dovada că Guvernul Cîțu nu dorește o astfel de colaborare și ascunde cu premeditare ceea ce ar trebui să fie Planul Național de Redresare și Reziliență.
  • Tot ceea ce se știe în legătură cu acest subiect e că Guvernul a pregătit un Plan diabolic de austeritate, sub forma unui acord de tip FMI, pe care vrea să-l împacheteze în poleiala europeană a PNRR. În loc să vină cu proiecte clare pentru a lua banii puși gratuit de Europa la dispoziția României, Guvernul e mai preocupat să amaneteze viitorul țării pentru un nou împrumut de 15 miliarde de euro, pe lângă cele 31 deja împrumutate până în prezent. Pentru acest nou împrumut, Guvernul își asumă, din proprie inițiativă, în fața Comisiei Europene, condiții anti-sociale, de sărăcire severă a populației pe termen lung: înghețări de pensii și salarii, creșterea vârstei de pensionare, creșterea taxelor pentru firme și pentru populație.
  • PSD nu poate fi de acord sub nicio formă cu un astfel de plan. PSD nu va vota sub nicio formă astfel de măsuri. PSD va depune o moțiune de cenzură pentru a împiedica Guvernul să pună în aplicare strategia ascunsă de distrugere a bunăstării poporului român”