miercuri, 21 octombrie 2020 - 10:57

Moșierii din politica românească

Avocatul Poporului, despre cauza blocajului din sănătate: Autoritățile continuă să folosească același algoritm de testare

Avocatul Poporului, Renate Weber, reclamă faptul că, la peste jumătate de an de la debutul pandemiei de COVID-19, autorităţile din România continuă să folosească...

Deputatul PSD Florin Iordache, votat de 185 de parlamentari pentru a conduce Consiliul Legislativ

Camera Deputatilor si Senatul au votat in plenul reunit ca Florin Iordache sa fie presedinte al Consiliului Legislativ. Au fost 185 de voturi "pentru"...

Reacția fostului ministru Nicolae Bănicioiu, după ce DNA a cerut ridicarea imunității sale

Fostul ministru, Nicolae Bănicioiu, susține, într-o postare pe Facebook, că acuzațiile care i se aduc sunt false și că este pentru ridicarea imunității. Bănicioiu...

Directorul unui spital din Sibiu cere modificarea condițiilor de testare pentru COVID-19

Directorul Spitalului de Pediatrie din judeţul Sibiu, medicul Camelia Grigore, consideră că ar trebui îmbunătăţită modalitatea de abordare a cazurilor infectate cu noul coronavirus...

Averile sfidător de impresionante ale politicienilor din România, în special moșiile acestora, au constituit de nenumărate ori, în ultimii zece ani, subiecte de presă care au indignat opinia publică. Din păcate, nicio autoritate din România nu s-a obosit să verifice sursele licite ale acestor averi, în condițiile în care acești politicieni au avut funcții publice remunerate cu salarii care făceau imposibilă obținerea averilor demne de ale unor mafioți.

Pentru că unii dintre ei încă se mai află „la butoane”, încă mai fac legea în România, poate ar fi bine să trecem din nou în revistă moșiile de „baroni”, pornind de la gluma care a circulat, la un moment dat, pe internet, „la percheziții, procurorii au găsit o vilă într-una dintre camerele palatului lui Videanu”.

Liviu Dragnea

Noul președinte al PSD, ales ca la un congres al PCR, Liviu Dragnea, se laudă cu o adevărată moșie în județul natal, Teleorman. Uriașul conac, întins pe 7.000 mp, a fost ridicat treptat, începând din cel de-al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman (2004-2008), cumpărând mai multe proprietăți pe care le-a transformat într-una singură. Cele patru locuri de casă sunt situate pe două străzi.

dragnea 1

Călin Popescu Tăriceanu

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, actualul președinte al Senatului, deţine o vilă în localitatea Ciofliceni, judeţul Ilfov, estimată la câteva sute de mii de euro. Proprietatea are două piscine, o grădină impresionantă şi ieşire la lacul Snagov, unde sunt amenajate mai multe pontoane. Al doilea om în stat mai are patru apartamente, dintre care trei în București și unul în Năvodari.

tariceanu

Vasile Blaga

Copreședintele PNL Vasile Blaga, fost președinte al Senatului, are două terenuri în județul de baștină, Bihor, unde deține și două case, plus un apartament de 209 mp, în București, dar și o casă de vacanță de 150 mp, în luxoasa stațiune Mamaia, chiar pe bulevardul cu același nume, pe malul frumosului lac Siutghiol. Aceasta din urmă a fost achiziționată în 2013.

Adriean Videanu

Deși în ultima declarație de avere, depusă în 2010, la finalul ultimului mandat de ministru, în Guvernul Boc, Adriean Videanu susținea că are doar două apartamente în București, o casă în Ilfov și două terenuri (unul în Hunedoara, altul în Ilfov), procurorii DIICOT i-au pus sechestru, în 2013, când îl urmăreau penal pentru subminarea economiei naționale, pe un imobil din Snagov (palatul care a fost și subiect de banc pe internet), trei apartamente din București și un apartament din Mamaia.

videanu

Marian Vanghelie

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, are, oficial, în Capitală, două apartamente, dintre care unul, de 225.000 de euro. Cu toate acestea, el locuiește pe malul Lacului Snagov, într-o vilă evaluată la 800.000 de euro. Potrivit presei tabloide, Vanghelie și Oana Mizil plătesc o chirie lunară de 3.000 de euro pentru o casă de 450 mp utili, pe un teren de 1.200 mp, cu deschidere la lac de 25 m, șase camere, patru băi, trei terase.

vanghelie

Sorin Oprescu

Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu are un teren intravilan în Ciolpani, judeţul Ilfov, în suprafaţă totală de 1.000 de metri pătraţi, şi un teren intravilan în Predeal, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi. În Ciolpani, Oprescu deţine şi o casă de locuit, de 480 de metri pătraţi.

oprescu

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis deţine împreună cu soţia sa, Carmen, şase proprietăți în municipiul Sibiu, trei case şi trei apartamente la casă.

Casa de pe strada Bâlea a fost dobândită de familia Iohannis în 1992, prin donaţie şi cumpărare, şi are o suprafaţă de 377 de metri pătraţi.

Alte două se află pe strada Măgura, departe de centrul Sibiului. Amândouă împart aceeaşi curte, fiind construite una în spatele celeilalte – una are 76 de mp, iar cealaltă 64 de mp.

Familia Iohannis are un apartament de 84 mp, într-o casă, pe strada Pedagogilor, cumpărat de la stat în 1997, astăzi fiind închiriat.

Un alt apartament se află tot într-o casă pe strada Someşului, aproape de centrul Sibiului. Proprietatea are o suprafaţă declarată de 253 de metri pătraţi.

Apartamentul situat la parterul unei case din zona zero a Sibiului, pe strada Nicolae Bălcescu, are 166 de metri pătraţi, fiind închiriat unei bănci.

Elena Udrea

Dincolo de controversata avere deținută, deputata Elena Udrea este în topul politicienilor latifundiari. Are șase terenuri în București și 21 de terenuri agricole în județul Călărași. În plus, fostul ministru mai are, în Capitală, o parte dintr-un imobil de 635 mp și o casă de 169 mp, obținute în urma partajului din divorțul de Dorin Cocoș.

Alina Gorghiu

Actualul copreședinte al PNL, deputata Alina Gorghiu, are un teren de 3.000 mp în Mogoșoaia și o casă de 125 mp, în cartierul Pajura din Capitală.

Anca Boagiu

Fostul ministru al transporturilor, protejata lui Traian Băsescu, senatoarea PNL Anca Boagiu, are o vilă cu două etaje, de 225 mp, în cartierul Bucureștii Noi din sectorul 1 al Capitalei, de cel puțin jumătate de milion de lei. În plus, ea mai deține și un apartament în Constanța.

boagiu

Verestoy Attila

Veșnicul senator UDMR Verestoy Attila a reușit să adune în cei peste 20 de ani de mandat, o avere frumoasă, în ciuda activității aproape inexistente în Parlamentul României. Senatorul are trei terenuri agricole în Harghita și patru terenuri intravilane în același județ, dar și în localitatea ilfoveană Vlădiceasca sau București. Pe terenul de 1,3 hectare din Vlădiceasca, Verestoy și-a construit o casă de 573 mp. De asemenea, el mai are două apartamente în Capitală, unul de 226 mp, iar celălalt, de 200 mp.

De ce s-a opărit PNL pe Streinu și Rafila?

Sorin Roșca Stănescu În fiecare zi, PNL oftează. Iar reprezentanții de frunte ai acestui partid le bat obrazul unor specialiști de marcă. Alexandru Rafila și...

Numărul școlilor în scenariul roșu a crescut vertiginos după organizarea alegerilor locale

Numărul școlilor intrate în scenariul roșu, în România, a crescut vertiginos chiar după organizarea alegerilor locale, fiind cu mult mai mare decât înaintea scrutinului. Ministerul...

Care este sloganul cu care PNL merge la alegerile parlamentare. Doar doi miniștri nu sunt pe liste

Sloganul sub care liberalii candidează la alegerile parlamentare este "Dezvoltăm România". Ludovic Orban a declarat, marţi, că alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt decisive pentru...

Ministerul Muncii va completa legea pentru situația închiderii școlilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că Guvernul va completa cadrul legal în situația închiderii școlilor. "Asa cum stiti, pun in practica ordonanta de urgenta...

De ce este ilegală instituirea obligativității de a purta masca în spații deschise

Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de urgență București prin care se institutie obligativitatea purtării măștii și în spații publice deschise, precum și hotărârile similare...