12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 23:14

Moscova/ACCIDENT feroviar: Un tren de pasageri şi un marfar s-au ciocnit UPDATE

spot_img

Cel puțin cinci morți și 45 de răniți în urma coliziunii între un tren de pasager și un marfar în apropiere de Moscova

tren accident

Un tren de pasageri, care se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, şi unul de marfă s-au ciocnit, marţi, în apropiere de Moscova. Potrivit Jurnal de Chişinău, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova a confirmat implicarea trenului Moscova-Chişinău în accidentul feroviar din Rusia.

„Marți, în jurul orei locale 12:38, în zona Naro-Fominsk, un marfar s-a ciocnit cu un tren de pasageri de pe ruta Moscova-Chișinău”, a declarat acesta, indicând că la locul accidentului acționează deja poliția din transporturi.

Bilanțul victimelor accidentului feroviar a crescut la cel puțin cinci morți și 45 de răniți, dintre care 15 în stare gravă, însă numărul victimelor ar putea să crească în următoarele ore, a declarat un purtător de cuvânt al Direcției pentru transporturi din cadrul Ministerului rus de Interne, citat de Ria Novosti.

Potrivit aceleași surse, între 13 și 16 vagoane ale marfarului au deraiat și au acroșat trenul de pasageri Nr.341.

Ca urmare a coliziunii, trei vagoane ale trenului de pasageri au deraiat, dintre care două s-au răsturnat. Vagoanele au fost grav afectate, cel mai distrus este vagonul nr.7 al trenului care se îndrepta spre Chișinău.

O sursă din cadrul companiei ruse de căi ferate a afirmat că accidentul feroviar produs marţi în apropiere de Moscova ar putea fi provocat de o defecţiune la sistemul de frânare al marfarului, relatează Interfax, în pagina electronică.

Informaţiile preliminare disponibile sugerează că această coliziune a fost cauzată de o defecţiune a sistemului de frânare al marfarului”, a declarat sursa citată.

În cazul coliziunii de lângă Moscova, a fost deschis un dosar penal, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei de anchetă de pe lângă Parchetul General rus, Vladimir Markin, citat de ITAR-TASS.

C.A.