4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:59
No menu items!

Moscova dezminte că vehicule din convoiul rus s-ar fi întors din Ucraina cu echipamente militare

spot_img

Andrii Lîsenko, afirmase că mai multe camioane din convoiul rus au plecat încărcate cu echipamente militare de la uzine de armament din Lugansk

Rusia convoi umanitar

Afirmaţiile Kievului potrivit cărora camioane ale convoiului “umanitar” rus ar fi revenit în Rusia cu echipamente militare din Ucraina provoacă “nedumerire”, a apreciat sâmbătă seara Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Aleksandr Drobîșevski, citat de agenția RIA Novosti, în ediția rusă online.

“Aceste afirmații provoacă cel puțin nedumerire, deoarece toate vehiculele au fost verificate de polițiștii de frontieră ucraineni și ruși”, a spus el, adăugând că “Mulți jurnaliști inclusiv străini au putut vedea că toate camioanele au revenit goale”.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrii Lîsenko, afirmase sâmbătă dimineață că mai multe camioane din convoiul rus au plecat încărcate cu echipamente militare de la uzine de armament din regiunea separatistă Lugansk.

“Echipamente militare au fost încărcate în camioane ruse la uzina Topaz, unde sunt produse instalaţii radar marca Kolciuga; de asemenea, a fost transportată muniţie de la o fabrică de armament din Lugansk”, a declarat Lisenko.

Anterior, ministrul adjunct al Ministerului rus pentru Situații de Urgență Eduard Cijikov a declarat reporterilor că “astăzi, toate mașinile s-au întors pe teritoriul rus, ele au fost inspectate de serviciile de frontieră și vamale din Rusia și Ucraina. Niciuna dintre părți nu are nicio reclamație”.

“Ambele părți au confirmat că aceste camioane s-au întors goale”, a notat Cijikov, citat de RIA Novosti.

C.A.