8.8 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 5:03

Moscova cere explicații Bruxelles-ului privind crearea unei armate a UE

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat duminică la crearea unei armate europene, în special în contextul relațiilor tot mai tensionate cu Rusia legat de Ucraina

US KFOR soldiers block the road to their base near the small town of Leposavic

Moscova este interesată să audă explicații din partea Bruxelles-ului cu privire la ideea înființării unei armate a Uniunii Europene (UE), a declarat marți ministrul de externe-adjunct al Rusiei, Aleksei Meșkov, abordat de agenția de presă Tass cu privire la afirmațiile făcute duminică de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Am vrea să înțelegem despre ce este vorba, pentru că în ultimii 30 de ani politicienii europeni au abordat acest subiect la diverse niveluri. Ne este greu să ne dăm seama la ce s-a referit Juncker de data aceasta.

Aleksei Meșkov
ministrul de externe-adjunct al Rusiei

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat duminică la crearea unei armate europene, în special în contextul relațiilor tot mai tensionate cu Rusia legat de Ucraina. În opinia lui Juncker, o asemenea forță i-ar permite UE atât să facă față noilor amenințări de lângă frontierele sale și să apere valorile europene.

R.D.