13.4 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 23:09

Moscova, cel mai neprietenos oraș din lume. VEZI AICI lista celorlalte orașe

Orașe din Rusia, Statele Unite și Franța țin topul celor mai neprietenoase orașe din lume.

Moscova a ieșit pe primul loc mai ales din cauza localnicilor, detașați și total neprietenoși. Orașele Cannes și Marsilia din Franța și alte cinci din SUA, inclusiv Los Angeles și New York, intră în top 10, realizat de cititorii Travel + Leisure. Moscova este nu numai cel mai mare oraș din Europa, ci și una dintre destinațiile turistice cu cea mai mare creștere în ultimii ani, conform Indicelui MasterCard Global Destination Cities.

Autorii studiului arată că din criteriile care au stat la baza cercetării lor au făcut parte atât atitudinea localnicilor, dar și cultura din zona respectivă, mâncărurile, obiectivele turistice și chiar și viața de noapte. Participanții la studiu au dat note pentru 266 de orașe din întreaga lume, pe o gamă largă de categorii, cel mai important fiind “prietenia localnicilor”. Atlantic City din New Jersey a fost clasat pe locul al doilea, un vizitator comentând : ” E distractiv – dacă vă place să jucați jocuri de noroc și nu te deranjează oamenii nepoliticoși .”Chiar dacă se încadrează, teoretic, la destinații turistice populareîn SUA, Los Angeles și New York s-au clasat în top zece cele mai neprietenoase orașe . Un vizitator iritat spus că Los Angeles este plin de “oameni care încearcă să te păcălească cu tot felul de nimicuri”.

Galway în Irlanda, pe de altă parte, a fost clasificat ca fiind cel mai prietenos oraș din lume, turiștii spunând că “oamenii au fost cei mai prietenoși, te simți ca acasă”. Edinburgh a fost, de asemenea, apreciat pentru prietenie, unul dintre cititori spunând despre orașul scoțian că este “feeric” și “magic”.  

Topul orașelor neprietenoase ale lumii

1. Moscova, Rusia 

2. Atlantic City, New Jersey, Statele Unite ale Americii 

3. St. Petersburg, Rusia

 4. Marseille, Franța

5. Los Angeles, California, Statele Unite ale Americii

  1. New York, New York, USA
  2. Philadelphia, Pennsylvania, USA
  3. Baltimore, Maryland, USA
  4. Las Vegas, Nevada, USA
  5. Cannes, Franța.