3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:08
No menu items!

Moscova AVERTIZEAZĂ SUA: Nu vă vom mai susține în marile dosare internaționale

spot_img

Pușkov: Washingtonul, Bruxellesul și alte capitale europene ar trebui să decidă ce înseamnă Rusia pentru ele

 aleksei_pushkov

SUA și țările europene care au impus sancțiuni Rusiei ca urmare a situației din Ucraina nu ar trebui să conteze pe sprijinul necondiționat al Moscovei în alte dosare internaționale, a declarat miercuri Aleksei Pușkov, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), relatează Ria Novosti.

Washingtonul urmează o logică stranie: administrația Obama își permite să adopte noi sancțiuni împotriva țării noastre și a liderilor săi, să acționeze din greu pentru a aduce Rusia în izolare internațională, să împingă Uniunea Europeană să impună sancțiuni antiruse, amenințând să desfășoare baze militare în Europa de Est și să sprijine ,,partidul războiului” în Ucraina și în același timp să creadă că este posibil să ceară asistența Moscovei ori de câte ori este necesar. Cred că este profund greșit.

Aleksei Pușkov,

președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat

Washingtonul, Bruxellesul și alte capitale europene ar trebui să decidă ce înseamnă Rusia pentru ele, “o țară pe care încearcă să o prezinte drept un stat-paria, în pofida judecății limpezi, sau o țară cu care trebuie să cooperezi pentru a evita pierderea controlului asupra unor procese complexe care au loc în diferite părți ale lumii”, consideră Pușkov.

În opinia sa, oficialii americani și europeni încearcă să aducă criză ucraineană la nivelul unei confruntări deschise între Occident și Rusia.

Totodată, Washingtonul și Bruxellesul cred că se pot baza întotdeauna pe Moscova atunci când au nevoie de ajutor, a afirmat parlamentarul rus, potrivit căruia, această atitudine este ușor de explicat: SUA au nevoie de asistența Rusiei în lupta împotriva Statului Islamic și în Orientul Mijlociu și de sprijinul Moscovei în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

C.A.