20.4 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 14:29
No menu items!

Moscova amenință ca va bombarda centrele de decizie dacă Ucraina va ataca cu armele primite din SUA

spot_img

Moscova va lovi decisiv centrele de decizie dacă Ucraina va folosi armele primite de la Statele Unite ale Americii împotriva teritoriului Rusiei, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. 

„Dacă aceste arme vor fi folosite împotriva teritoriului Rusiei, forțele armate ale țării noastre nu vor avea de ales decât să distrugă centrele de decizie”, a declarat Dmitri Medvedev joi, pentru canalul Al Jazeera, potrivit agenției TASS.

„Toată lumea înțelege ce fel de centre sunt acestea – Ministerul Apărării, Statul Major General și orice altceva”, a subliniat Medvedev.

„Dar trebuie să înțelegeți că centrele care iau decizia finală în acest caz, din nefericire, nu sunt situate pe teritoriul Kievului. Ca atare, aceasta este cu siguranță o amenințare care va trebui luată în considerare”, a mai precizat Dmitri Medvedev.

Președintele american Joe Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include sisteme de rachete HIMARS, cu rază de acțiune de până la aproape 80 de kilometri. Valoarea ajutorului se ridică la 700 de milioane de dolari, potrivit secretarului de stat Antony Blinken.

Departamentul american al Apărării a publicat lista armamentelor și echipamentelor care vor ajunge în Ucraina.

-Sisteme de rachete HIMARS și muniție

-5 radare anti-artilerie

-2 radare anti-aeriene

-1.000 de rachete Javelin și 50 de unități de coandă a lansării

-6.000 de arme anti-blindaj

-15.000 de proiectile de artilerie de 155 mm

-4 elicoptere Mi-17

15 vehicule tactice

-Piese de schimb și echipamente

                                                                                                                   Adina Silav