21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 11:30
No menu items!

Moscova a declarat persoana non grata 10 diplomați din Ambasada României din Federația Rusă

spot_img

Administrația de la Kremlin a informat MAE Român că a decis declararea ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, ca răspuns la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Pe 5 aprilie, la multe săptămâni după ce mai multe țări europene au expulzat diplomații ruși din ambasadele lor, MAE român a declarat 10 angajați ai Ambasadei Federației Ruse la București persoane non grata, pe motiv că activitățile şi acțiunile celor 10 persoane, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Măsura a primit răspuns pe 12 mai, de la Federația Rusă, care a decis declararea tot a 10 angajați ai Ambasadei României de la Moscova, ca persoane non grata. Cei 10 vor fi aduși cât mai repede la București.

„MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și a crimelor de război și a altor crime internaționale comise în această țară de către forțele ruse”, se arată într-un comunicat al MAE român.

Foto: moscova.mae.ro

M. Nedelcu