3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 12:28
No menu items!

Morgan Freeman va recita discursuri ale lui Nelson Mandela, la un concert tribut, în februarie

spot_img

Nelson Mandela rămâne în spital, în stare critică

Morgan Freeman va recita discursuri ale fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela la un concert tribut, care va avea loc la New York, pe 13 februarie.

Veteranul de la Hollywood, care l-a portretizat pe Nelson Mandela în 2009, în filmul “Invictus” va recita discursuri de la începutul carierei politice a fostului lider sud-african, care a luptat împotriva segregării rasiale.

De asemenea, actorul va citi scrisori trimise de acesta soţiei sale Winnie pe care i le-a scris în timpul petrecut la închisoarea Robben Island, potrivit contactmusic.com.

Totodată, Morgan Freeman va citi şi discursul de învestire pe care Nelson Mandela l-a ţinut după ce a câştigat alegerile din 1994. Fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii Bill Clinton va fi prezent pentru a aduce un omagiu vieţii regretatului Nelson Mandela.

Evenimentul omagial va avea loc la catedrala St. Paul din New York şi va cuprinde un spectacol al ansamblului coral Soweto Gospel Choir.

Nelson Mandelaprimul preşedinte de culoare al Africii de Sud (1994-1998), avea 95 de ani şi a încetat din viaţă în locuinţa sa din Johannesburg, la data de 5 decembrie 2013, după ce a fost spitalizat mai multe luni, în urma unei infecţii pulmonare cu care a fost diagnosticat.

 D.M.