14.6 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 14:00
No menu items!

Morcovul, tinerețe fără bătrânețe

spot_img

Morcovul, tinerețe fără bătrânețe

Una dintre cele mai consumate legume din lume, morcovul este originar din Afganistan, iar inițial a avut culoarea albă, însă prin selecţie naturală s-a obţinut morcovul portocaliu de astăzi.

Morcovul conține vitaminele A, B1, B2, C, săruri minerale, precum calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, fosfor, asparagina și beta-caroten, fibre alimentare, pigment vegetal cu proprietăți antioxidante. Consumat cu regularitate, morcovul menține sănătatea organismului și în special pe cea a ochilor, a pielii și a părului, dar și pe cea a oaselor, datorită conținutului de vitamina K.

Ce beneficii aduce morcovul?

  • Determină creșterea celulară sănătoasă.
  • Întărește sistemul imunitar.
  • Luptă împotriva radicalilor liberi din organism
  • Conținutul nutritiv este mai bine absorbit în prezenta uleiului.
  • Mătreața și problemele scalpului pot fi rezolvate cu ajutorul morcovilor.
  • Sucul de morcovi elimină pietrele la rinichi
  • Are efect diuretic, digestiv și anti-anemie
  • Reduce colesterolul
  • Îmbunătățește vederea
  • Ajută la vindecarea rănilor, fiind un bun analgezic și antihemoragic și oferă epidermei un aspect mai tânăr, mai sănătos.
  • Are efect anticanceros, datorat carotenoidelor și, în mod special, beta-carotenului, precursor al vitaminei A.

C.I.