18.9 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 1:11
No menu items!

Monica Macovei despre ministrul actual al Justiției: „Este ezitant”. Despre soluția UDMR la guvernare: „Vor doar să fure și să nu fie pedepsiți”

spot_img

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, critică, într-un interviu pentru Libertatea, prestația lui Stelian Ion, pe care îl acuză că din postura de ministru e ezitant și nu face uz de toate armele pe care le are în lupta cu ingerințele politicului.

Referindu-se strict la amendamentul admis pentru ca UDMR să voteze pentru desființarea SIIJ, Macovei a adăugat că Stelian Ion trebuia să găsească altă cale, deoarece „UDMR este interesată doar să fure și să scape fără pedepse, este o soluție imorală în această guvernare”.

„Eu am petrecut doi ani cu UDMR într-un guvern și bătălia lor a fost în permanență împotriva legilor justiției. UDMR s-a opus adoptării legii declarațiilor de avere și de interese, în februarie 2005 (…) Pentru actualul Guvern este inadmisibil să facă acest troc. Și este inadmisibil ca UDMR să mai fie într-un Guvern. Totdeauna s-au opus cercetărilor, s-au opus trimiterilor în judecată. UDMR este soluția imorală. Superimorală”, a mai spus Macovei.

Întrebată ce ar fi trebuit să facă ministrul Justiției în momentul în care UDMR a pus condiția adoptării amendamentului cu avizul CSM pentru trimiterea în judecată a magistraților, fostul ministru al Justiției a spus că Stelian Ion este ezitant și ar trebui să înțeleagă că are niște arme puternice ca ministru, pe care ar trebui să le folosească în astfel de cazuri.