3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:23

Monica Anisie, despre cum și-a făcut guvernul treaba: Niciodată școala nu a beneficiat de atâta atenție

spot_img

Când doar o zi ne mai desparte de începerea anului școlar, în contextul în care guvernul a aprobat abia vineri banii pentru achiziționarea de laptop-uri și a dispus conectarea pentru doar o parte din școli la internet, ministrul Educației Monica Anisei susține că guvernul „și-a făcut treaba.”

„Vă asigur că s-au luat toate măsurile necesare pentru a continua procesul educațional în cele mai bune condiții“, a scris pe Facebook, sâmbătă, ministrul învățământului, afirmând că „niciodată învățământul nu a beneficiat de atâta atenție” și “poate că era nevoie de momentul zero pentru ca România să redescopere importanța educației și a rolului profesorului”.

“În toată această perioadă am fost în permanentă legătură cu unitățile de învățământ din întreaga țară. În ultima videoconferință, desfășurată astăzi, am primit asigurări că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru a-și primi copiii, începând de luni, 14 septembrie“, a transmis Anisie, într-o postare pe Facebook.

Ministrul afirmă că diriginții și învățătorii vor anunța și programul pe care îl vor avea elevii.

“Am promis că vom anunța în timp util toate informațiile, detaliile, măsurile necesare pregătirii unui nou an școlar sigur pentru copiii noștri. Ne-am ținut de cuvânt! Niciodată școala nu a beneficiat de atâta atenție și poate că era nevoie de momentul zero pentru ca România să redescopere importanța educației, a rolului profesorului, a misiunii acestuia, aceea de a crea valorile unei societăți“, a adăugat ea.

Cu o zi înainte, tot pe Facebook, ministrul Educaţiei a răbufnit, exasperată de criticile pe care le primește pentru organizarea începutului de an școlar.

”Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! Orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii! Aştept soluţii, dacă au! Faptul că mă opresc şi vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, (ceea ce nu mă caracterizează) iarăşi nu e bine! Orice aş face nu e bine! Şi cine spune asta? Cei fără de greşeală”, a scris Monica Anisie, pe Facebook, adăugând că se simte tristă.