10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:55
No menu items!

Monica Anisie, declaraţie controversată: Nu am ce face cu 6% din PIB pentru Educaţie

spot_img

Ministrul Educaţiei, Monica Anisei surprinde cu o declaraţie care vine în contradicţie cu poziţia partidului din care face parte.

Invitată în emisiunea „Cafeneaua Naţiei”, realizată de Dragoş Pătraru, Monica Anisie a afirmat că, pe actuala contrucţie bugetară nu are ce să facă cu banii, dacă se aloca 6% din PIB pentru Educaţie.

Poziţia ministrului contrazice declaraţiile reprezenanţilor PNL din ultimii ani, care au solicitat 6% din PIB pentru Educaţie.

”Bugetul pe care-l primeşte învăţământul preuniversitar este mai mic decât în învăţământul universitar. Şi nevoile să ştiţi că sunt mai mari în învăţământul preuniversitar. Eu mă voi preocupa ca acest buget să se îndrepte în principal către învăţământul preuniversitar, către baza aceea, pentru că cei mai importanţi sunt aceşti învăţători, educatori. Până când se termină gimnaziul, profesorii, învăţătorii şi educatorii îşi pun amprenta asupra copilului. (…) Deci îmi doresc să măresc bugetul pentru învăţământul preuniversitar”, a declarat ministrul Educaţiei.

Aceasta a afirmat că infrastructura şi nivelul de dezvoltare al diferitelor programe din domeniul educaţie nu recomandă o creştere imediată a bugetului dedicat învăţământului.

„Bugetul acesta trebuie să crească gradual, pentru că nu poţi să dai din primul moment fără să ştii nişte măsuri pe care le vei lua pe termen scurt, mediu şi lung. Vă spun de ce. Pentru că, hai să spunem că astăzi ni se dau cei 6% din PIB. Dar eu, pe construcţia pe care o am acum, cu cei 6% nu am ce să fac”, a explicat Anisie.