1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 13:55
No menu items!

Monica Anisie, contra Guvernului: Nu se deschid grădinițele

spot_img

Ministrul educaţiei, Monica Anisie, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că afterschool-urile, grădinițele și creșele nu se redeschid luni, odată cu noul val de relaxări anunțat de autorități, pentru că „nu există norme”. Asta în contradicție cu anunțul Guvernului de redeschidere a acestor unități de învățământ.

„Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt, în acest moment, în pregătire, probabil că mâine (luni – n.red.) le vom finaliza și le vom prezenta”, a spus Anisie, într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, decizia de redeschidere la grădinițelor aparține autorităților publice locale.

„Ministerul Educației astăzi a transmis inspectoratelor școlare situația în care putem să reîncepem activitatea în grădiniță și, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, le-am solicitat să anunțe părinții că pot depune cereri la unitățile de învățământ preșcolar la care au mers până acum copiii. Inspectoratele școlare sunt informate de către directorii grădinițelor de aceste solicitări și, mai departe, inspectoratul școlar transmite autorităților publice locale aceste solicitări. Decizia pentru a redeschide aceste grădinițe de vară aparține autorității publice locale. Pentru că, atenție: în aceste unități de învățământ preșcolar, pe această perioadă a vacanței de vară, se desfășoară numai activități recreative, deci nu se desfășoară activități din curriculum preșcolar”, a spus demnitarul.

Monica Anisie a punctat că „se redeschid și grădinițele de la stat, acolo unde există solicitări și autoritatea publică locală decide că se poate redeschide“.

„Mâine (luni -n.red.) nu se vor redeschide, ci în momentul în care există aceste norme, există cerere și există decizie la nivelul autorității publice locale”, a mai spus Anisie.

Guvernul a anunțat redeschiderea grădinițelor, afterschool-urilor și a creșelor, din 15 mai, când un nou val de relaxări este programat.

CITIȚI AICI ORDINUL PRIVIND ACTIVITATEA ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT