15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:03
No menu items!

Monedă suvenir „Snake Island” dedicată luptei poporului ucrainean împotriva Rusiei, emisă de Casa Albă

spot_img

Casa Albă a emis o monedă suvenir „Snake Island”. Este dedicată luptei poporului ucrainean împotriva Rusiei. Moneda de 100 de dolari înfățișează nava amiral rusă scufundată Moskva și Insula Șerpilor.

Moneda este vândută pe site-ul magazinului de suveniruri al Casei Albe pentru aceeași valoare nominală de 100 dolari americani. Vânzarea monedei către clienți va începe pe 30 septembrie, scrie news.obozrevatel.com.

Livrarea în Ucraina și țările NATO este gratuită. 20% din profitul obținut vor merge către copiii și femeile ucrainene.

Descrierea monedei spune povestea capturării Insulei Șarpelor și a marinarilor ucraineni de către Rusia. Este menționată și celebra frază despre direcția de mișcare a navei de război rusești.

Casa Albă a emis, anterior și o altă moneda comemorativă cu ocazia discursului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Congres. 100% din profiturile din această vânzare mergând către Crucea Roșie Americană pentru eforturile de ajutor ale Ucrainei.

De asemenea, recent, la Vatican a fost emisă o monedă specială de argint dedicată Ucrainei. Costă 50 de euro. Toate profiturile din vânzarea sa vor merge în ajutor Ucrainei.

D.Constantin