16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:44
No menu items!

Mona Pivniceru vrea să rămână ministru al Justiției și în Guvernul Ponta II

spot_img

Mona Pivniceru vrea să rămână ministru al Justiției

Mona Pivniceru i-a răspuns afirmativ lui Crin Antonescu care a întrebat-o dacă vrea să rămână în continuare cu portofoliul Justiției.

Pivniceru a spus inițial că se mai gândește la varianta de a rămâne ministru al Justiției, dar a rămas cu o chestiune neîncheiată: numirile la șefia Parchetului General și a Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Asta, după ce pachetul de legi privind accelerarea reformei în Justiție a primit avizul guvernului.

Ministrul Justiției ar trebui să aleagă dacă merge mai departe cu cele două propuneri sau dacă organizează o nouă procedură. Însă, precedentul creat de audierea publică a lui Tiberiu Nițu și Ioan Irimie îi face pe mulți magistrați să respingă din start ideea participării la o procedură similară, motiv pentru care, acum, ministrul are la dispoziție varianta de a face direct propunerile  în funcția de procuror general și de procuror-șef al DNA.

Ministrul Mona Pivniceru nu a transmis până acum propunerile sale președintelui Traian Băsescu – care are ultimul cuvânt în desemnarea procurorilor-șefi – și, mai mult, nu a făcut asta la sugestia premierului Victor Ponta.

Mihaela Maia