4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:13
No menu items!

Moment istoric: S-a decis ziua în care Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE

spot_img

Președintele Consiliului European i-a adresat premierului Iurie Leancă invitaţia de a semna, pe 27 iunie, Acordul de Asociere în cadrul unui summit extraordinar UE-RM

leanca si rompuy

La ceremonia de semnare de la Bruxelles, unde se va parafa  inclusiv Acordul de Liber Schimb, vor fi prezenţi liderii celor 28 de ţări membre ale UE, relatează agenția de presă Unimedia. Președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a făcut anunțul semnării personal, în cadrul unei vizite oficiale la Chișinău.

Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu UE, care include şi Acordul de Liber Schimb, la Summitul  Parteneriatului Estic de la Vilnius, în noiembrie anul trecut.

Etapa finală a procesului este ratificarea Acordului. După semnare, Acordul de Asociere trebuie ratificat de Parlamentul Republicii Moldova, parlamentele celor 28 de state membre şi de Parlamentul European înainte de a intra în vigoare.

Președintele grupului parlamentar al PLDM, Valeriu Streleț, a declarat că Legislativul va ratifica Acordul de Asociere cu UE până la sfârșitul sesiunii de primăvară-vară.

sursa foto: www.infomondo.ro

C.C.