2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022 - 7:40
No menu items!

Moldovenii și ucrainenii au golit magazinele din Iași de generatoare

spot_img

Frica de blackout a golit magazinele de generatoare. La Iaşi, vânzătorii spun că s-au cumpărat şi câte 11 generatoare deodată. Cei mai mulţi clienţi sunt din Republica Moldova şi Ucraina.

În magazinele de bricolaj din Iași cu greu mai găsești un generator sau un invertor. Cetățeni din Ucraina și Republica Moldova au luat cu asalt magazinele pentru a-și cumpăra aparatura necesară care să le asigure alimentarea cu energie electrică, arată Antena 3 CNN.

Unul din angajați spune că de ceva timp generatoarele și invertoarele se vând că pâinea caldă. Au fost clienți care au cumpărat și 11 generatoare deodată.

„Nu mai avem nimic. Din Ucraina multe persoane au venit și-au luat. Au venit și au luat 11 bucăți deodată. Și de undeva, un oraș aproape de Suceava, și de acolo au venit până aici. La ei nu i-a afectat războiul dar au întreruperi de curent”, a spus bărbatul.

Vânzările ar putea să crească și mai mult, spun reprezentanții unor magazine din Iași. Și asta deoarece se intră în anotimpul rece, iar tot mai mulți ucraineni și cetățeni din Republica Moldova își dau seama cât de mare nevoie au de generatoare, de sursă de alimentare cu curent electric.

                                                                                                                 Adina Silav