31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 20:59
No menu items!

Moldova va primi un ajutor financiar internațional de aproape 700 milioane de euro

spot_img

Țările donatoare, reunite marți la Berlin, printre care Germania, Franța și România, au convenit să aloce 695 de milioane de euro Republicii Moldova pentru a o ajuta să facă față sosirii a peste 100.000 de refugiați ucraineni pe teritoriul său, a declarat, marți, ministrul german de Externe, citat de boursorama.com.

„Vom consolida rezistența Republicii Moldova și în domeniul financiar”, a declarat Annalena Baerbock jurnaliștilor.

„În acest scop, am convenit astăzi să sprijinim Moldova cu împrumuturi, sprijin bugetar și alte ajutoare financiare în valoare de 695 de milioane de euro”, a adăugat ministrul.

Ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu, a co-prezidat împreună cu Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei, și Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franței, Conferința internațională de sprijin pentru Republica Moldova.

Conferința co-organizată de Germania, Franța și România la Berlin în perioada 4-5 aprilie vizează lansarea Platformei de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform) și a unui apel pentru donații din partea statelor membre UE, G7, a instituțiilor financiare internaționale și a altor state și organizații internaționale.

                                                                                                                   Adina Silav