0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 2:50
No menu items!

Moldova mereu surprinzătoare. Un primar de comună a pus bariere cu lacăt pentru tiruri. Taxa, 100 lei

spot_img

Un primar din comuna Găiceanu din județul Bacău a pus bariere pe drumul public și cere taxă pentru mașinile grele care tranzitează locul

stefanel abdula

Reporterii de la digi24.ro au mers în comuna din Bacău care are trei bariere ce blochează drumul județean. Barierele sunt închise cu lacătul, iar cheile sunt în posesia polițiștilot locali, care trebuie chemați de fiecare dată când trece un TIR. Afișajul pus la bariere informează că mașinile mai grele de 7,5 tone trebuie să achite o taxă de 100 de lei, dar plata nu se face pe loc, ci… la primărie, unde se poate elibera și chitanță. Polițiștii locali nu lucrează după miezul nopții, așa că lacătele sunt încuiate și drumul blocat până dimineața.

Întrebat de reporteri cine a luat decizia de a institui taxa pe drum, primarul comunei Găiceanu, Ștefănel Abdula a spus că hotărârea a fost luată, cu unainimitate de voturi, în consiliul local, în ședința în care s-a analizat situația drumurilor din comună. Edilul a strâns deja peste 10.000 de lei din această taxă și susține că va investi toți banii în reparația drumurilor.

S.M.