23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:56

Mol anunță o creștere cu 7% a vânzărilor de carburanți, în primele nouă luni

spot_img

benzinarie mol

Grupul Mol a anunțat o creștere cu 7% a vânzărilor totale de carburanți în România, în primele nouă luni ale acestui an, în comparație cu primele nouă luni ale anului trecut, pe fondul unor rezultate financiare globale pozitive.

Vânzările totale de carburanți se referă la volume, inclusiv GPL și lubrifianți, fără indicatori financiari. Pe trimestrul al treilea, vânzările de carburanți au crescut în România cu 8%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, de la 128 kt la 138 kt. Pe ansamblul primelor nouă luni, volumul total de vânzări a fost de 373 kt.

Reteaua de distributie a Mol Romania are 143 de benzinarii, dintre care 8 au fost inaugurate in acest an. În 2012, compania a anunțat o cotă de piață de 13% în România.

Rezultatul operational al Grupului Mol a crescut față de trimestrul precedent cu 20%, la 138 miliarde forinți (462,2 mil Euro). Grupul Mol este o companie multinațională, cotată la bursă, cu sediul central în Ungaria și cu operaţiuni de explorare, exploatare, rafinare și distribuție în domeniul petrolului și gazelor în peste 40 de ţări.

Vlad Bârleanu