17.8 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022 - 14:58
No menu items!

Mohamad Murad, al treilea dosar pentru coruperea alegătorilor, în ziua alegerilor. Poliția i-a găsit în mașină bani și materiale electorale

spot_img

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a clarificat, luni seară, situația juridică a candidatului pentru postul de primar al orașului Mangalia. Omul de afaceri Mohamad Murad a negat că a încercat, în seara alegerilor, să-și mituiască alegătorii, ba chiar a acuzat că a fost victima unei „operațiuni la nivel înalt.” Poliția a explicat contextul în care candidatul independent s-a ales cu al treilea dosar penal pentru coruperea alegătorilor. La percheziție, poliția i-a găsit în mașină 160.000 de lei și materiale electorale.

„Ieri, 27 septembrie a.c, în jurul orei 16.30, polițiștii au oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul mașinii, bănuit că ar fi oferit cetățenilor bani și i-ar fi sfătuit pe aceștia să voteze un anumit candidat la alegerile locale.

La solicitarea polițiștilor, persoanele în cauză au refuzat să permită controlul autoturismului.

La un moment dat, în zonă a venit un alt bărbat, candidat la o primărie din județul Constanța, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției, iar în urma controlului vehiculului în cauză, polițiștii au găsit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 160.000 de lei, precum și materiale de propagandă.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.