1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 21:12
No menu items!

Modificări la Ghidul de finanţare, după ce programul “Casa verde” a eșuat. Resurse financiare pentru toate dosarele pregătite

spot_img

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă, joi, că a gândit o modificare a Ghidului de finanţare pentru Casa Verde Fotovoltaice pentru a putea centraliza dosarele pregătite pentru sesiunea eşuată de miercuri. Totodată, va fi soluţionată şi încărcarea documentelor în aplicaţie.

”Împreună cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, AFM a pregătit o modificare a Ghidului de finanţare în vederea introducerii unei metode flexibile de centralizare a tuturor solicitanţilor care au pregătit dosarele de finanţare şi s-au adresat instalatorilor validaţi pentru sesiunea din data de 22 decembrie. De asemenea, prin această modificare va fi soluţionată şi modalitatea de încărcare în aplicaţia informatică a documentaţiilor, într-o formă organizată şi care să asigure un flux eficient”, a transmis, joi, AFM.

Sursa citată precizează că au fost identificate resursele necesare susţinerii tuturor dosarelor de finanţare care erau pregătite pentru data de 22 decembrie. 

”Acestea vor putea fi aprobate, dacă sunt respectate condiţiile de eligibilitate din ghid, iar documentaţiile vor fi introduse în aplicaţia informatică potrivit calendarului care va fi stabilit şi comunicat instalatorilor validaţi”, a mai transmis AFM. 

Înscrierea în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice a început, miercuri, la ora 10.00, dar aplicaţia a funcţionat cu intermitenţe, procedura fiind suspendată.   

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, miercuri seară, că modul în care Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a gestionat lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice este inacceptabil. “Nu există nicio scuză”, a spus ministrul, care a precizat că a dispus un control la AFM.

În urma incidentului, preşedintele AFM și-ar fi depus demisia, însă ministrul Mediului nu i-ar fi acceptat-o.

                                                                                                                    Adina Silav