30.8 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 13:45
No menu items!

Modificarea Codului Rutier, motiv de discordie între Crin Antonescu și Radu Stroe

spot_img

Modificarea Codului Rutier, motiv de discordie între Crin Antonescu și Radu Stroe

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri seară că acordă activităţii Guvernului de până în prezent nota 8, iar miniştrilor PNL nota 7. El a reclamat lipsa de comunicare a acestora pe politicile publice şi a exemplificat prin cazul ministrului de Interne, Radu Stroe, care nu a consultat PNL înainte să propună modificarea Codului Rutier.

„Aş putea să spun că lipseşte, şi ăsta e sentimentul şi în partid, e şi al meu (…) i-am vrea mai prezenţi, i-am vrea mai mult în comunicare pe temele lor şi am vrea să discutăm cât se poate de mult în partid despre politicile care în cadrul Guvernului şi prin intermediul Guvernului condus de Victor Ponta să le aplice. Nota Guvernului ar fi să zicem 8, nota miniştrilor liberali nu ar scădea sub 7, diferenţa fiind dată într-adevăr de prestaţia, de efortul suplimentar al premierului”, a spus Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

Antonescu a afirmat că în proiectul de modificare a Codului rutier este posibil să fie pedepse prea aspre.

„Ideea de a înăspri trebuie totuşi calibrată cumva mai gradual. Adică există sentimentul, am vorbit cu mulţi oameni în aceste zile, care nu m-au sunat să mă întrebe dacă m-am certat sau dacă m-am împăcat cu Ponta, m-au sunat să-mi explice că e totuşi prea mult pentru o greşeală pe care o poţi comite să-ţi pierzi permisul patru ani”, a afirmat liderul PNL, menţionând că nu este „expert” în acest domeniu, dar că subiectul ar putea fi discutat în partid şi cu premierul.

Antonescu a menţionat că în prezent nu se pune problema remanierii lui Radu Stroe, legată de acest subiect.

Șoferii care produc accidente grave ar putea rămâne fără permis de conducere chiar și patru ani, în timp ce neplata amenzilor rutiere  – al căror maximum se va ridica până la 16.000 de RON – în termen de 30 de zile ar putea duce la suspendarea dreptului de a conduce până când șoferul sancționat face dovada plății. Așa prevede un proiect de modificare a Codului Rutier, inițiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și care ar putea fi adoptat în toamna acestui an.

C.C.