0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 16:15
No menu items!

Modificare importantă pentru Evaluarea Națională. Sorin Cîmpeanu anunță că lucrările vor fi corectate electronic, de la anul

spot_img

Ministrul Educației a declarat că își dorește și este optimist că de la anul va putea fi introdusă corectarea computerizată la Evaluarea Națională. Sorin Cîmpeanu a precizat că fiecare sală de clasă va avea un scaner, iar finanțarea proiectului poate fi făcută cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a spus ministrul la Digi 24.

Proiectul a fost demarat pentru evaluarea copiilor de clasa a șasea.

“Nu e o inițiativă instituționalizată, a ministerului, ci o serie de colegi au demarat la nivelul evaluării pentru clasa a șasea acest proiect pilot. Evaluări la matematică-științe, cărora să le fie alocat un cod pe fiecare item și să fie culese rezultatele pe fiecare item”, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul vrea ca noul sistem se se aplice începând de anul viitor, la Evaluarea Națională și, ca proiect pilot, la Bacalaurat.

„Dacă tot am introdus acest sistem apropiat de Bologna, cu acest barem fragmentat în care se punctează fiecare răspuns bun sau greșit din partea elevilor, următorul pas ar fi corectarea informatizată la nivel de item”, a adăugat Cîmpeanu.

Doar corectarea va fi făcută pe calculator, copiii vor scrie în continuare lucrările ca și până acum.

Cîmpeanu spune că fiecare sală de clasă va avea un scaner și că finanțarea proiectului poate fi făcută cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Nu scanerul mă îngrijorează. Problema e să existe în fiecare școală un profesor competent care să atribuie acel cod lucrării și să știe să scaneze. Profesorii corectori vor putea să corecteze online, fără să se mai cunoască între ei. Deci elimini de tot subiecivismul”, a spus Cîmpeanu.