14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 16:08

Modernizarea transportului în comun din Cluj, la DNA

spot_img

DNA Cluj verifică un contract al primăriei lui Emil Boc, un sistem de modernizare a vânzării biletelor de transport în comun.

Procurorii au venit la Primăria Cluj-Napoca și au cerut toate documentele de atribuire a contractului, în valoare de 33 de milioane de lei. Este vorba despre proiectul de ticketing inițiat de municipalitate, pentru modernizarea acestui sistem. Anchetatorii verifică, de asemenea, noile automate instalate deja în 20 de stații de autobuz din oraș.

Proiectul de ticketing fost lansat în 9 septembrie, fiind finanțat din fonduri europene. Acesta prevede instalarea a 61 de automate de vânzare a biletelor și instalarea de validatoare în mijloacele de transport în comun. De asemenea, se prevede modernizarea a 87 de stații de transport în comun, montarea a 74 de panouri de afișaj în stații, panouri care vor furniza informații legate de timpul estimat de sosire în stație a mijloacelor de transport în comun.

Totodată, se specifică amplasarea a 136 de validatoare a legitimațiilor de călătorie în stații și a 327 de validatoare în mijloacele de transport în comun, achiziționarea a 20 de terminale portabile pentru controlorii de bilete.

Procurorii DNA au mai făcut percheziții la Primăria Cluj-Napoca în urmă cu o lună, într-un dosar care vizează contracte pentru servicii de deratizare și dezinsecție.