0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 19:24
No menu items!

Moderna anunță că doza booster a vaccinului său crește protecţia împotriva Omicron

spot_img

Compania farmaceutică Moderna a anunțat, luni, în urma unor teste de laborator, că doza 3 de vaccin anti-COVID (doza booster) sporeşte de zeci de ori nivelul anticorpilor neutralizanți împotriva variantei Omicron.

Doza booster autorizată de Moderna – o jumătate din doza normală de 100 µg – duce la creșterea de 37 de ori a nivelului anticorpilor neutralizanți împotriva variantei Omicron, a precizat compania într-un comunicat remis luni.

O doză booster întreagă, 100 µg, crește nivelul anticorpilor neutralizanți împotriva variantei Omicron de aproximativ 83 de ori.

Moderna a precizat că este vorba de o variantă a virusului „îngrijorătoare pentru toţi” şi „înalt contagioasă”, dar a subliniat că doza booster a vaccinului său duce la creşterea nivelurilor de anticorpi neutralizatori şi că lucrează deja la o doză de ranfort specifică împotriva acestei variante.

Compania a asigurat că, în faţa complexităţii dezvoltării unui nou vaccin, îşi va axa eforturile „pe termen scurt” pe combaterea noii variante a virusului cu doza de supra-rapel a vaccinului său original.

În perspectivă şi în faţa vitezei de transmitere a noii variante, compania a precizat că va continua să lucreze la un vaccin specific împotriva Omicron şi că speră să desfăşoare teste clinice la începutul anului viitor.