4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 19:50
No menu items!

Moartea ostaticilor români în Algeria, investigată de DIICOT

spot_img

Moartea ostaticilor români în Algeria, investigată de DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au deschis marți un dosar penal privind incidentele din Algeria, în urma cărora doi ostatici români au fost ucişi.

“Urmare a informaţiilor date publicităţii de către Ministerul Afacerilor Externe şi a materialelor publicate în mass-media naţională, referitoare la incidentele petrecute pe teritoriul Algeriei, care au generat decesul a doi cetăţeni români, în conformitate cu prevederile art. 5 Cod penal, care instituie principiul realităţii legii penale, la nivelul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost constituit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prev. de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului”, precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit DIICOT, anchetatorii vor efectua activităţi specifice şi vor colabora cu toate instituţiile naţionale şi internaţionale cu responsabilităţi în domeniu, urmând să dispună măsurile legale în această cauză.

Doi români şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist din Algeria, în timp ce alţi trei s-au salvat.

R.D.