26.4 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 20:32
No menu items!

Moțiunea de cenzură împotriva președintelui Comisiei Europene a fost respinsă

spot_img

Moțiunea a fost respinsă cu voturile a 461 de eurodeputați, în timp ce 101 au votat pentru, iar 88 s-au abținut

O reprezentantă franceză va fi numită la președinția Consiliul de supervizare bancară de la BCE

Moțiunea de cenzură împotriva președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost respinsă joi de către Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, informează Reuters.

Moțiunea, depusă de grupul eurofob EFDD (Europa Libertății și Democrației Directe), prezidat de liderul UKIP, britanicul Nigel Farage, în urma scandalului LuxLeaks, a fost respinsă cu voturile a 461 de eurodeputați, în timp ce 101 au votat pentru, iar 88 s-au abținut.

Moţiunea de cenzură împotriva Comisiei Europene a fost dezbătută în PE luni, în prezenţa preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, şi a întregului colegiu al comisarilor.

Moţiunea a fost depusă de 76 de deputaţi membri ai grupului eurosceptic EFDD şi non înscrişi, după dezbaterea „LuxLeaks” care a avut loc la 12 noiembrie, în sesiunea plenară, cu preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker. Textul moţiunii a obţinut numărul necesar de semnături, o zecime din numărul de eurodeputaţi, şi a fost înmânat preşedintelui Parlamentului, Martin Schulz, la 18 noiembrie.

Pentru a demite Comisia, moţiunea de cenzură ar fi trebuit să obţină o dublă majoritate: două treimi din voturile exprimate şi majoritatea membrilor PE (cel puţin 376).

https://www.sursazilei.ro/scandalul-luxleaks-acorduri-fiscale-secrete-intre-luxemburg-si-340-de-multinationale-dezvaluite-de-presa/