1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:13
No menu items!

Moțiunea de cenzură depusă de ACL va fi citită miercuri în plenul Parlamentului. Votul – săptămâna viitoare

spot_img

Calendarul privind moțiunea a fost anunțat marți de președintele Senatului, Călin Popescu – Tăriceanu

Plen_parlament_SZ

Moţiunea de cenzură depusă de PNL și PDL va fi citită miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, iar luni, 22 septembrie, va fi dezbătută şi va fi dat votul, a anunţat, marţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

În legătură cu moţiunea de cenzură care a fost depusă de opoziţie s-a hotărât ca mâine, la ora 14.00, să fie citită în plenul reunit, conform procedurilor, şi săptămâna viitoare, la ora 16.00, vor fi dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură.

Călin Popescu – Tăriceanu
președintele Senatului

ACL a depus, vineri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, acuzând că, prin promovarea unor acte normative, se urmăreşte fraudarea alegerilor prezidenţiale. Documentul cuprinde 12 pagini şi a fost semnat de 171 de parlamentari ACL.

Potrivit articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

R.D.