8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 7:35

Moțiunea de cenzură a PNL va fi citită joi. Dezbaterea – lunea viitoare UPDATE

spot_img

Birourile Permanente ale Parlamentului se vor reuni luni, la ora 12.00.

Parlament_plen_SZ

  • UPDATE

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au decis, luni, ca moţiunea de cenzură depusă de opoziţie să fie citită în plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea să aibă loc luni, pe 26 mai, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se vor reuni, luni, în şedinţă, pentru a stabili calendarul prezentării şi dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de PNL. Iniţiatorii au cerut ca citirea să aibă loc luni, în timp ce Puterea vrea amânarea până după europarlamentare.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de PNL, iar demersului liberalilor s-au alăturat şi celelalte partide din opoziţie. Moţiunea a fost depusă la Parlament marţea trecută.

Potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

Același regulament prevede că moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data la care a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

În baza acestei prevederi, iniţiatorii moţiunii cer ca plenul reunit să fie convocat tot luni pentru citirea moţiunii, iar dezbaterea şi votul asupra acesteia să fie dat joi.

R.D.