22.5 C
București
marți, 11 mai 2021 - 16:41

Moțiunea de cenzură a PNL, dezbătută și votată luni

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură a PNL va începe la ora 16,00

Parlament_plen_SZ

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului dezbate și votează, luni, moțiunea de cenzură depusă de opoziție, intitulată “Opriți Guvernul Ponta 3 – Guvernul corupției, demagogiei și minciunii”. Ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură, prima împotriva Guvernului Ponta, este programată să înceapă la ora 16,00.

Moțiunea a fost prezentată, joi, în plenul comun, iar textul acesteia a fost inițiat de parlamentarii PNL și semnat de 214 senatori și deputați, dintre care 140 ai PNL, restul fiind afiliați PDL, Forța Civică, PP-DD și un senator independent.

Moțiunea de cenzură îl acuză pe premierul Victor Ponta de corupție, ipocrizie, atitudini împotriva justiției și de folosirea resurselor bugetare în scop electoral. Potrivit textului moțiunii, Guvernul Ponta duce România în orizontul “întunecat și corupt” din perioada 2001-2004, dar și în perioada de dinainte de 1989, când partidul unic acaparase întreaga țară.

Pentru a fi adoptată, moțiunea de cenzură are nevoie de jumătate plus unu din numărul total al voturilor parlamentarilor, adică 287 de voturi pentru. În cazul în care moțiunea de cenzură este adoptată, Parlamentul retrage mandatul acordat Executivului.

D.M.