5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 11:09

Moțiunea de cenzură a PNL, citită joi în plenul Parlamentului

spot_img

Moțiunea ar urma să fie dezbătută în Parlament luni, pe 26 mai

Plen_parlament_SZ

Cele două Camere ale Parlamentului sunt convocate, joi, în şedinţă comună, pentru citirea moţiunii de cenzură intitulată “Opriţi Guvernul Ponta 3 – Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii”. Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru prezentarea moţiunii de cenzură, prima împotriva Guvernului Ponta, este programată să înceapă la ora 12.00.

După şedinţa de luni a Birourilor Permanente, la care s-a decis calendarul moţiunii, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, le-a transmis parlamentarilor din opoziţie să suspende campania electorală şi să fie prezenţi la Parlament, pentru a asigura cvorumul necesar în plenul reunit pentru citirea moţiunii de cenzură. El a invocat un astfel de precedent în cazul Guvernului Boc.

Eu îi rog pe colegii din opoziţie să-şi suspende campania electorală şi să vină joi, la ora 12.00, pentru a avea cvorum la plenul reunit. Le reamintesc: şi la ultima moţiune a domnului Boc a fost invocată această chestiune şi s-a amânat câteva săptămâni.

Valeriu Zgonea

președinte Camera Deputaților

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au decis, luni, ca moţiunea de cenzură depusă de opoziţie să fie citită în plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea să aibă loc luni, pe 26 mai.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de PNL, iar demersului liberalilor s-au alăturat şi celelalte partide din opoziţie.