0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:49
No menu items!

Moș Crăciun a venit la Interne cu mașina pompierilor. FOTOGALERIE

spot_img

Mos Craciun MAI 15_SZ

Peste 100 de copii găzduiți de Centrul pentru copii cu dizabilități “Domnița Bălașa” (așezământ social aflat în grija personalului Aparatului Central al Ministerului Afacerilor Interne) au primit daruri de Crăciun, iar 26 dintre ei l-au întâlnit pe Moș Crăciun, vineri, la sediul MAI.

Pentru că vremea nu i-a permis să se deplaseze cu sania, Moşul a ajuns la cei mici cu o maşină a pompierilor, cadourile oferite cu acest prilej fiind achiziţionate din cei 17.000 lei donaţi de personalul MAI.

Moş Crăciun a adus cadouri şi pentru şapte copii ai angajaţilor MAI căzuţi la datorie în acest an, dar şi pentru veteranii MAI şi văduvele acestora, aflaţi în situaţii sociale dificile.

Odată cu Moş Crăciun, la sediul MAI au ajuns și colindătorii Ansamblului „Ai lui Ştefan noi oşteni” din cadrul Liceului „Ion Nistor” Vicovul de Sus, judeţul Suceava, ai Ansamblului „Neamul Strămoşesc” din judeţul Neamţ şi ai Ansamblului artistic Ciocârlia al Ministerului Afacerilor Interne. Aceştia au prezentat un program de obiceiuri tradiţionale româneşti şi au interpretat colinde specifice diferitelor zone folclorice ale ţării.

Tot vineri, ministrul Radu Stroe i-a premiat pe sportivii Clubului “Dinamo” Bucureşti care în anul 2013 au obţinut performanţe şi rezultate deosebite. Printre aceştia s-au aflat Tiberiu Dolniceanu şi Marius Gălăţeanu, medaliaţi cu aur la campionatele europene, şi respectiv argint la cele mondiale de scrimă, Larisa Iordache, medaliată cu aur la campionatele europene de gimnastică şi bronz la cele mondiale, precum şi echipajele de 8+1 şi 2 rame, câştigătoare ale locului 1 şi respectiv 2 la campionatele europene şi mondiale de canotaj.

În rândul sportivilor medaliaţi ai C.S. Dinamo Bucureşti s-au aflat şi Cezar Juratoni, ocupantul locului II la campionatele europene de box, Paul Stoichiţă, câştigătorul medaliilor de argint şi bronz în cadrul campionatelor europene de haltere, precum şi Alexandra Pop, junioara medaliată cu argint la campionatele europene de judo.

Cu această ocazie au fost premiaţi şi angajaţii Ministerului Afacerilor Interne  – poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră – care s-au remarcat prin rezultatele obţinute în cadrul competiţiilor sportive interne şi internaţionale, organizate de către structurile de ordine şi siguranţă publică.

Olimpia Diaconiuc