-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 12:57
No menu items!

MM Stoica le-a spus azi magistraților: “Fac pușcărie degeaba”

spot_img

MM Stoica_SZ

Judecarea contestaţiei privind anularea pedepsei primită de Mihai Stoica în Dosarul Transferurilor a fost amânată, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, până la 23 mai. MM Stoica a răbufnit și a spus că “face pușcărie degeaba”, conform mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a decis să amâne judecarea contestaţiei în anulare formulată de Mihai Stoica întrucât avocaţii acestuia au depus la dosar minuta unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind aplicarea prescripţiei penale, care nu a fost însă publicată în Monitorul Oficial. La auzul acestei decizii, Mihai Stoica a ţinut să precizeze că judecătorilor le este uşor să vorbească, însă el stă în puşcărie.

Sunt singurul condamnat căruia nu i s-a cerut pedeapsă. Ministerul Public n-a cerut pedeapsă în cazul meu. Vă este uşor să amânaţi, dar eu fac puşcărie degeaba. (…) Am venit de la ora 6.00 dimineaţa, pentru ca dumneavoastră să amânaţi acum. E uşor de vorbit, însă eu stau la puşcărie,

a spus fostul manager general al echipei Steaua Bucureşti.

Mai mulţi fotbalişti stelişti au fost la Curtea de Apel pentru a-l susţine pe Mihai Stoica la judecarea acestei cauze.

Judecătorii Curții de Apel vor decide definitiv dacă vor anula sau nu pedeapsa pe care MM Stoica a primit-o în dosarul Transferurilor. Avocaţii lui spun că a fost aplicată greşit legea penală mai favorabilă, motiv pentru care el a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Astfel, dacă magistraţii vor admite, în final, contestaţia lui Mihai Stoica, el ar putea fi eliberat.

Tot vineri, magistraţii vor decide dacă sesizarea depusă de fostul preşedinte executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, poate fi admisă în principiu. Contestaţia lui Cristian Borcea a fost înregistrată în 12 martie şi ar fi trebuit judecată în 28 martie, însă a fost amânată până la 25 aprilie. Şi avocaţii lui Ioan şi Victor Becali au depus, în 14 martie, la Curtea de Apel Bucureşti, contestaţii în anulare, însă instanţa a decis, în cazul lor, că nu sunt admisibile.

Mihai Stoica are o condamnare de 3 ani și 6 luni închisoare, iar Cristian Borcea are 6 ani și 4 luni de închisoare în dosarul Transferurilor. În același dosar au primit pedepse cu executare Gică Popescu, George Copos, Victor și Ioan Becali, Jean Pădureanu și Gigi Nețoiu.

S.M.